Bodembeleefdagen bij MulderAgro | Kollumerzwaag 13 juni Leave a comment

2015, het Jaar van de Bodem! In dit kader organiseert Mulder Agro op 12 en 13 juni de “Bodembeleefdagen“. Vrijdag 12 juni is bedoeld voor boeren en zaterdag 13 juni van 10.00 – 17.00 uur zijn er allerlei activiteiten voor burgers.

“Op deze dagen willen wij boeren en burgers laten beleven hoe belangrijk de bodem voor ons is. Het is immers de maag van de plant dus ook gelijk de maag van de hele wereld. Op deze dagen kunnen de boeren en de burgers workshops volgen, lezingen bijwonen, films kijken en vooral de bodem beleven. Ons motto hierin is “de boer wordt de dokter van de toekomst”, licht Theo Mulder toe. Theo-Mulder-Agro
“Bodem, plant, dier en mens zijn onlosmakelijk met de natuur verbonden. In de eerste plaats hebben wij die vruchtbare bovenlaag vol wormen, schimmels en bacteriën nodig om ons voedsel te kunnen verbouwen. Daarnaast levert een humusrijke bodem kwalitatief hoogwaardige producten op wat weer een positief effect heeft op ieders gezondheid. Door de huidige manier van bemesten en bodembewerking daalt het humusgehalte en raken we vruchtbare gronden kwijt. Als we op deze manier doorgaan, kunnen we dan in 2050 de wereldbevolking (die dan zo’n 9 miljard mensen telt) nog wel voeden? Ook de kwaliteit van ons voedsel en onze landbouwproducten staat onder druk. Kunnen we de kosten onze gezondheidszorg de komende jaren nog wel in de hand houden? Misschien is het beter om ons af te vragen of we wel zo handig bezig zijn. Kunnen we bijvoorbeeld niet veel beter investeren in kwaliteitsvoedsel in plaats van in farmaceutische middelen? Zijn onze huidige landbouwmethoden nodig of zelfs noodzakelijk of zou het misschien ook anders kunnen?”

Toen Mulder Agro het 75-jarig bestaan vierde, hielden zij een symposium met als titel ‘Wordt de boer de dokter van de toekomst?’. Dit jaar organiseert MulderAgro onder het motto ‘De boer wordt de dokter van de toekomst!’ de Bodembeleefdagen op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. U bent van harte welkom om te gaan werken aan een gezonde bodem en het kweken van gezonde producten. De workshops worden door diverse bedrijven en organisaties verzorgt en gaan onder meer over bijen, een gezonde bodemvruchtbaarheid, natuurlijk moestuinieren en verwerken van organische resten tot Bokashi.

“We willen u graag op de hoogte brengen over hoe de bodemvruchtbaarheid kan worden verbeterd en op welke manieren u een steentje kunt bijdragen om deze aarde aan de volgende generatie door te geven”, aldus Theo Mulder.

Voor het programma en inschrijving voor de verschillende workshops kunt u naar mulderagro.nl/website

BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/bodembeleefdagen-bij-mulderagro-kollumerzwaag-13-juni/

1 Voorkant

Geef een reactie