Wat zijn Effectieve Micro-organismen?

Wat zijn Effectieve Micro-organismen?

Een mooiere tuin, lekkerder groenten, meer energie, een grotere oogst, gezonder vee, zuiverder water… zonder gebruik van chemicalien, kunstmest en pesticiden …… dit alles is te bereiken met eenzelfde middel: effectieve micro-organismen, kortweg EM genoemd. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar EM werkt, EM is een mengsel van gewoon in de natuur voorkomende micro-organismen. Het geheim zit hem in de combinatie. Deze maakt EM zo werkzaam en zo breed toepasbaar. EM is een ontdekking van de Japanse landbouwprofessor Teruo Higa.

Effectieve microorganismen (EM) jouw oplossing voor milieuproblemen

EM is HET product voor iedereen die een hart heeft voor de natuur en wil zorgen voor een schone toekomst in zijn/haar eigen omgeving. Je brengt je papier al naar de papierbak en het glas naar de glasbak, maar nu kun je ook heel effectief via de natuurlijke methode van EM je omgeving schoon en gezond maken.

De talloze toepassingen van Effectieve Microorganismen (EM) in jouw omgeving

Effectieve Micro-organismen (EM) kun je zelf op heel veel manieren in je directe omgeving toepassen. Met EM kun je je keukenafval zelf geurloos composteren en je tuin- en kamerplanten blij en gezond maken met je eigen gemaakte compost. Met EM heb je veel langer plezier van je mooie bos bloemen en voorkom je dat het bloemenwater gaat stinken. Met EM blijven je aquarium en vijver helder en je vissen gezond. Met EM kun je op natuurlijke wijze je huis schoonmaken, je gootsteen en afvoerbuizen ontstoppen en afvoergeurtjes elimineren. Met Effectieve Microorganismen kun je je weerstand en gezondheid verbeteren omdat het een voortreffelijke bron is van anti-oxidanten.

Effectieve Microorganismen (EM) maken kunstmest en bestrijdingsmiddelen overbodig

Effectieve Micro-organismen (EM) zijn ook een uitkomst voor boeren en daarmee voor ons milieu. Het geeft betere oogsten, gezonder vee en minder kosten. Bovendien worden kunstmest en bestrijdingsmiddelen grotendeels overbodig. Omdat er aan EM zelf niets kunstmatigs is, beperkt het gebruik de milieuvervuiling enorm.

Het voordeel voor ons de consument is dat de landbouwproducten veel smaakvoller en gezonder zijn.

Effectieve Microorganismen (EM) zijn een beter antwoord 

EM is een universeel product. Gemeenten lossen er GFT-problemen mee op. EM in het zwembad maakt chloor overbodig. EM reinigt oppervlaktewater en is zelfs medisch toepasbaar. De toepassingen zijn legio, de kosten laag en de besparingen vaak hoog.

Sluit Effectieve Microorganismen (EM) in je hart 

Het enige wat je nodig hebt om met EM aan de slag te gaan is een goed hart. Wij kunnen samen onze omgeving werkelijk veranderen.

Aan de slag met Effectieve Microorganismen (EM) 

Deze site vertelt over de principes en toepassingen van EM. Het geeft de gebruiksaanwijzing voor verschillende toepassingen. Het is voor iedereen, voor jou, voor boeren, kwekers en ambtenaren, en voor iedereen die de gezondheid en het milieu ter harte gaat. Lees erover, probeer EM, overtuig jezelf, deel je ervaringen en kennis