EM en de planeet

Wij moeten voor ons voedsel naar de buurtwinkel, de supermarkt, de boerderijwinkel, de biologische markt. We kunnen een deel van ons voedsel in onze tuin verbouwen, misschien hebben we een volkstuintje of doen we mee met een buurtvolkstuin. Maar heb je je weleens afgevraagd hoe planten dat doen? Je zou denken dat ze met het water dat de wortels opnemen gelijk alle voedingsstoffen meenemen en dat is het dan. Dat klopt, maar het is maar een deel van het verhaal. In elke kubieke millimeter aarde leven miljarden voor ons onzichtbare micro-organismen. En die micro-organismen eten en produceren alle benodigde voedingsstoffen die planten en bloemen nodig hebben om gezond te kunnen leven, groeien en bloeien. Alle producten uit de natuur supermarkt krijgen de planten ter plekke afgeleverd, want ze worden daar geproduceerd. Heel handig als je geen benen of een scootmobiel hebt.

Zonder die micro-organismen is leven niet mogelijk. Het zijn de eerste micro-organismen op aarde die onze planeet leefbaar hebben gemaakt door vergiften Ė die verder leven onmogelijk maken Ė op te peuzelen en zodoende zuurstof te produceren voor de atmosfeer. En zij zijn nog steeds verantwoordelijk voor alles wat leeft.
Onze wetenschap is zich nauwelijks bewust van het essentiŽle belang van micro-organismen. In landbouwgrond met kunstmest en behandeld met pesticiden leven steeds minder micro-organismen, met alle gevolgen van dien. Door het vele en onnodige gebruik van antibiotica Ė preventief gebruik wordt het genoemd, waarbij de dieren niet ziek zijn Ė wordt de weerstand van ons vee aangetast.

En wij kiezen steeds meer voor ‘kunstmatig’ geproduceerd eten vol chemie en zonder micro-organismen, terwijl twee kilo ontelbare micro-organismen in onze darmen onze weerstand tegen ziekten op peil proberen te houden. Met al die steriliteit en hygiŽne zwakken we onze weerstand af en worden we overgevoelig met rare allergieŽn tot gevolg. We verbannen de natuur uit ons lichaam en herkennen en erkennen de gevolgen daarvan niet. En de politiek, de overheid met haar wetten en regels zijn huiverig voor de natuur en kiezen voor het grol-geld van onze chemische en farmaceutische industrieŽn. Hoe laten we onze ogen sluiten?

Een puur natuur product met haar wortels in het leven op deze planeet moet zich volgens de regels eerst bewijzen, wetenschappelijk bewijzen, voor het gepromoot mag worden. Het bewijs dat het leven al honderden miljoenen jaren alleen mogelijk is door micro-organismen is geen doorslaggevend bewijs? Niet de natuur maar de wetenschap moet haar goedkeuringsstempel zetten? Rare lui, die wetenschappers en hun kompanen de politici. Gezond verstand, rationaliteit en redelijkheid moet ook getest worden want het wetenschappelijk verstand staat op een hoger peil dan het boerenverstand van de natuur. Wij hebben bewezen dat we het beter kunnen toch?

Micro-organismen zijn onze grootste vrienden, zij staan aan de basis van het leven en onze gezondheid. Gezondheid in harmonie met de natuur is de enige echte gezondheid. Ons lichaam is niet gemaakt voor de meeste medicijnen. Alle benodigde medicijnen bevinden zich op natuurlijke wijze in de natuur. Laten we ons lichaam terug geven aan de natuur en daar evenwicht en gezondheid zoeken.

1 oktober 2012