EM Natuurlijk Actief nieuws – juli 2013

Graag willen we jullie op de hoogte stellen van de nieuwsbrief van EM Natuurlijk Actief van juli.

Met o.a. geweldige proefresultaten met Wipe&Clean van onze Belgische zuiderburen:

Onze Belgische collega’s werkten dit voorjaar mee aan een proefproject met Wipe&Clean in Gent. In samenwerking met verschillende schoonmaakdiensten werd het gebruik van Wipe&Clean getest in een professionele setting. Gedurende twee maanden werd er met Wipe&Clean schoongemaakt in een kinderdagverblijf, sanitair van een overheidsgebouw en een openbaar toilet.
De meetresultaten van een onafhankelijk lab laten zien dat Wipe&Clean goed scoort op hygiënisch vlak in vergelijking met voorafgaand gebruikte traditionele reinigingsmiddelen. Er werd gecontroleerd op E.Coli en op Staphylococcus aureus. E.Coli is op zichzelf geen ziekteverwekker, maar hun aanwezigheid is een goede indicator voor de algemene hygiëne. Deze twee bacteriën name op alle locaties af. Bovendien groeiden de regenererende micro-organismen (zoals Lactobacillen) overal strek in aantal. Dit betekent dat op alle locaties een beter en gezonder klimaat werden gecreëerd.

De werking van Wipe&Clean op recente en oude geurhinder was voor de schoonmakers een grote verrassing; de oorzaak van de geurhinder werd nu aangepakt. Ook kalkaanslag in het sanitair kwam haast niet voor, hoewel Wipe&Clean geen typische ‘ontkalker’ is. Een ander groot pluspunt is dat slecht 1 product gebruikt kan worden voor alles.
Naast de evaluatie door de medewerkers van de stad Gent, werd ook het schoonmaak-personeel gevraagd naar hun ervaring. Zij waren tevreden; het product werd als even ‘reinigend’ ervaren als de traditionele middelen. Men was ook heel enthousiast over de gunstige invloed op de huid. Irritaties op de handen wordt immers in deze sector vaak als ‘onvermijdelijk kwaad’ beschouwd.

Het project bracht ook aan het licht dat de traditionele manier van het beoordelen van reinigingsmiddelen vaak zeer visueel is.
Het blijkt echter dat:

  • een reinigingsmiddel niet hoeft te schuimen om goed te kunnen poetsen;
  • er geen parfumgeur hoeft te zijn om een frisse ruimte te kunnen creëren;
  • ‘schoon’ niet hetzelfde is als ‘hygiënisch’;
  • in sanitair is ontkalker niet nodig om kalkaanslag te vermijden.

Het 100% natuurlijke Wipe&Clean toont aan dat hygiëne ook bereikt kan worden zonder onnatuurlijke additieven die door de natuur afgebroken moeten worden en dat een fris klimaat ook op een gezonde manier bereikt kan worden.
Bron: EM Journaal België, jaargang 4, nr 10 2013.

Maar ook de onderwerpen:
Wipe&Clean nu ook met heerlijke geur en een
luchtverfrisser
Groendichterbij op bezoek bij Acces To Tools, Amsterdam
Milieu aspecten Bokashi vs compost

KLIK HIER om naar de EM Natuurlijk Actief nieuwsbrief juli 2013 te gaan