Effectief schoonmaakmiddel met gezonde bacteriŰn bij Ekoplaza Nijkerk Leave a comment

dooráSimone Vos

‘De aandacht voor schoonmaken met microbiologie groeit en dat is een zeer goede ontwikkeling. Het is een nieuwe manier om je huis schoon te maken’, vertelt eigenaar Peter Schraverus van Ekoplaza Nijkerk.

Schraverus licht toe: ‘Wipe & Clean is een uniek 100% natuurlijk schoonmaakmiddel gebaseerd op EM-technologie (Effectieve Micro-organismen) en bevat geen chemische grondstoffen en conserveringsmiddelen.’ Het biedt een efficiŰnte reinigingskracht die vriendelijk en onschadelijk is voor de natuur, bodem, plant, mens en dier.

We leven in een tijd waarin bacteriŰn nog steeds als iets vies wordt gezien en gedood moet worden. Overal om ons heen leven bacteriŰn. Het overgrote deel is echter erg nuttig en zonder hen zouden we niet kunnen leven. Slechts een aantal micro-organismen veroorzaken ziekten. Om deze in toom te houden wordt tijdens het schoonmaken met Wipe & Clean een groot ‘leger’ van de nuttig micro-organismen verdeeld. Zij verteren het vuil en veroorzakers van stank en concurreren de schadelijke bacteriŰn weg. Zo houd je alleen de goede over en ontstaat, van nature, een aangename en frisse omgeving.

De natuurlijke werking van Wipe & Clean is wetenschappelijk onderbouwd. Deze werking is gebaseerd op het principe van de dominantie van goede micro-organismen op een oppervlak, waardoor schadelijke micro-organismen geen kans krijgen om te groeien.

Dit werd ook bevestigd door onafhankelijke laboratoria gespecialiseerd in microbiŰle processen. In de gemeente Gent werden gedurende twee maanden in een kinderdagverblijf, sanitair van een overheidsgebouw en een openbaar toilet met Wipe&Clean schoongemaakt. De meetresultaten van een onafhankelijk lab laten zien dat Wipe&Clean goed scoort op hygiŰnisch vlak in vergelijking met voorafgaand gebruikte traditionele reinigingsmiddelen. Er werd gecontroleerd op E.Coli en op Staphylococcus aureus. E.Coli is op zichzelf geen ziekteverwekker, maar hun aanwezigheid is een goede indicator voor de algemene hygiŰne. Deze twee bacteriŰn name op alle locaties af. Bovendien groeiden de regenererende micro-organismen (zoals Lactobacillen) overal strek in aantal. Dit betekent dat op alle locaties een beter en gezonder klimaat werden gecreŰerd.

Wipe & Clean ontstaat door een natuurlijk fermentatieproces met behulp van Effectieve Micro-organismen. De actieve stoffen die ontstaan na fermentatie verwijderen het vuil doeltreffend. De Wipe & Clean micro-organismen verteren dit verder. 100% natuurlijk schoon!

Bron:áhttp://stadnijkerk.nl/deel-je-nieuws-artikel/effectief-schoonmaakmiddel-met-gezonde-bacteri%C3%ABn-bij-ekoplaza-nijkerk-95765

Geef een antwoord