Meer dan 25 workshops en lezingen tijdens ROTZOOI fermentatiefestival op 24 september
Lekker eten én leren over fermenteren? Op zondag 24 september 2017 organiseren de rotjongens Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) in Rotterdam de tweede editie van het leukste -tevens enige- fermentatiefestival van Nederland ROTZOOI. Het festival komt tot stand in samenwerking met Keukengeheim culinaire evenementen en Uit Je Eigen Stad.
Film, foodkraampjes en workshops
De toegang tot het festival is gratis. Iedereen is dus welkom om een hapje te komen eten bij een van de meer dan twintig fermented foodstands, een fermentatiedocu te bekijken of je starter in te ruilen voor een andere. Maar, fermenteren kun je leren. Dus biedt ROTZOOI ook meer dan 25 workshops, lezingen en Q&As waarin je kennis over fermenteren kunt opdoen of vergroten. Zo leer je je eigen hotsauce, tempeh of kimchi maken, alles over frisse gefermenteerde frisdranken als waterkefir en komboecha en hoe je je voedselresten kunt gebruiken in een rotpot of ze te verwerken tot bokashi. Deze lezing is om 12.00 uur. En ben je thuis nog niet zo succesvol met fermenteren, boek dan een consult bij de zuurkooldokter die je precies vertelt waar dat vreemde schimmeltje in jouw zuurkoolpot vandaan is gekomen. Zie hieronder de timetable van het festival, die uiteraard ook op de site te vinden is
Boek nu
De tickets voor de workshops en lezingen zijn inmiddels in de voorverkoop. Je schaft ze aan via de rotzooi-facebookpagina of via de site. Op de website www.rotzooi-festival.nl vind je uiteraard het complete programma van ROTZOOI 2017 (het groeit nog elke dag).
ROTZOOI fermentatiefestival 24 september 2017 11:00 20:00 uur.
Locatie: Uit je Eigen Stad Marconistraat 39, 3029 AG, Rotterdam
BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/lezing-bokashi-op-rotzooi-festival-24-sept-rotterdam/