Lezing EM en Bokashi bij Stadsmoestuin I can the world with my two hands | 23 mei | Amsterdam-West Leave a comment

Initiatief I CAN CHANGE THE WORLD WITH MY TWO HANDS begon in 2011 met de aanleg van een stadsmoestuin in Amsterdam West. Op een omwoond binnenterrein (1200 m2) dat was verwaarloosd, midden in een achterstandswijk werd een moestuin ingericht, met een combinatie van individuele percelen voor buurtbewoners en een centrale tuin waar lokaal voedsel wordt geproduceerd.

Zaterdagmiddag 23 mei van 17.00 – 18.00 uur wordt er een lezing georganiseerd over EM en Bokashi. Bokashi is een goed alternatief (of een aanvulling) voor compost en kan gewoon op het balkon of binnen worden gemaakt. De entree is gratis (donaties zijn welkom). Koffie/thee is  1 euro.
start

Sinds maart 2013 wordt dat platform niet alleen gevormd door de tuin zelf maar ook door moestuinwinkel Access To Tools. Hier worden verse groenten en kruiden uit de tuin en buurtmade producten op basis van de moestuinoogst verkocht. Daarnaast heeft de winkel een zorgvuldig samengesteld assortiment aan gereedschappen, composteermethodes, biologische zaden, materialen en literatuur waarmee mensen op een duurzame manier groenten in hun tuin of op hun balkon kunnen telen. De moestuinwinkel is tegelijk een DIY kenniscentrum, met een programma van workshops over methoden voor eigen voedselproductie of het conserveren daarvan (bijvoorbeeld wecken).

Initiatiefnemer Natascha Hagenbeek werkt hier samen met bewoners- en ondernemers aan een voedsel-afval kringloop: ‘Ik geloof dat elke kleine bijdrage telt, en iedereen een bijdrage kan leveren en we in een veelheid aan kleine acties de wereld kunnen veranderen. Laten we beginnen met onze eigen sla te gaan telen, te gaan composteren of gezonde voeding te geven aan onze kinderen. I CAN CHANGE helpt door te doen: met buurtgeteelde groenten, met een gft-afval punt bij de moestuinwinkel, met een op duurzaamheid gericht, inspirerend assortiment, door mensen te leren groenten te telen. Samen kunnen we vormgeven aan de buurt, de stad, de wereld van de toekomst.’ Met de gft resten willen zij gaan fermenteren en de zelfgemaakt Bokashi in eigen bodem verwerken.
Meer informatie op I can change the worlds with my two hands.

Bron: https://www.emnatuurlijkactief.nl/lezing-em-en-bokashi-bij-stadsmoestuin-i-can-the-world-with-my-two-hands-23-mei-amsterdam-west/

Geef een reactie