Open middag met Bokashi bij permatuin Roeach | Joure 22 mei Leave a comment

De Permatuin Roeach is een initiatief van Janet Pasveer. Sinds 2013 huurt zij 850 m2 volkstuin op volkstuincomplex Nutstuin te Joure.
Stap voor stap ontwikkelt zij dit stuk grond om in een Permacultuurtuin. De tuin wordt steeds rijker gevarieerd aan bomen, struiken, kruiden, meer- en eenjarige planten. Het is de bedoeling om het hele jaar rond te oogsten uit de tuin. Janet verzorgt ook diverse cursussen en workshops en open dagen.

Op de Perma-tuin wordt de aarde verrijkt met compost, wormenmest en ook met Bokashi. Janet merkt dat bezoekers van haar tuin en verschillende cursisten hier ook mee bezig zijn. Regelmatig krijgt zij vragen, of mensen die meer informatie hierover willen. Aanstaande vrijdagmiddag 22 mei van 13.30 – 17.00 uur zal Simone Vos van EM Natuurlijk actief aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de permatuin. De tuin ligt op Volkstuincomplex Nutstuin in Joure. De ingang van de volkstuin ligt schuin tegenover Uilke Boonstralaan 5 te Joure.

Wat betekent Roeach?
Roeach is een Hebreeuws woord met tenminste 3 betekenissen: wind, adem en geest. Ofwel: Roeach is een onzichtbare kracht die ‘iets’ in beweging zet.
Roeach wil graag krachten in beweging zetten die ons leiden naar een samenleving waar mensen oog hebben voor Natuur, voor Elkaar en de Weelde waarin we leven.

Meer informatie op www.roeach.nu

BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/open-middag-met-bokashi-bij-permatuin-roeach-joure-22-mei/

7625816_orig

Geef een reactie