UITNODIGING EM DAG zaterdag 12 mei 2018 Leave a comment

bij de Japanse Esdoornkwekerij van Dick van der Maat in Boskoop van 10:00 tot 16:00


De gelegenheid voor EM gebruikers, fanaten, liefhebbers, leken, makers, verspreiders en drinkers om geďnspireerd te raken, te inspireren, informatie op te doen, informatie uit te wisselen en even stil te staan bij de miljarden helpers die Prof. Higa een Earth Saving Revolution noemt, want is er iets wat niet op te lossen is met Effectieve Micro-organismen?

12 Mei is alweer de 12de EM dag, een feestelijke gelegenheid. Komt u dit jaar ook (weer)? U bent van harte welkom in de met EM ondergedompelde Japanse Esdoorn kwekerij van Dick van der Maat. Dick’s biologische acer kwekerij is een bijzonder pareltje in Boskoop, het epicentrum van de uitgebreide sierteelt 🙂

Deze gezellige zaterdag begint om 10:00 en heeft een uitloop tot 16:00.

De toegang, de koffie en de thee, de informatie, de gezelligheid en het weer is allemaal gratis.

Bijen, vlinders en insecten hulp
In oktober vorig jaar kwam in een onderzoek van de Radboud universiteit en Duitse entomologische vereniging Krefeldaan aan het licht dat de totale hoeveelheid in biomassa van vliegende insecten in beschermde natuurgebieden binnen 27 jaar met meer dan 75 procent is afgenomen!** Een alarmerend resultaat.
De EMwinkel.nl en de Moeder’s Geuren hebben een zadenpakketje samengesteld met 21 soorten biologische bloemenzaadjes, perfect voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Hiermee kunt u een bescheiden lapje grond inzaaien om onze vliegende vrienden mee te helpen. Juist omdat dit biologische zaadjes zijn, zijn de bloemen ervan echte helpers voor de bijen en vlinders, omdat deze zaden niet bewerkt/bespoten zijn: zo kunnen de bijen en vlinders aansterken op de bloemen van het veldje dat u inzaait 🙂 Het pakketje is ideaal om environmental awareness aan te wakkeren en leent zich goed voor educatieve (school) projecten, als cadeautje binnen de vereniging, gemeente of voor uw familie en vrienden. Tijdens deze EM dag kunt u het zadenpakketje met korting aanschaffen (€ 1,34) en het bevat een gratis geurend 100% bijenwasvormpje, als dank voor uw hulp.***

*Het uitgebreide verhaal van Dick’s EM avontuur vindt u hier: https://emwinkel.nl/japanse-esdoorns-kweken-met-em/
**https://newscientist.nl/nieuws/driekwart-vliegende-insecten-verdwenen/
***Bij grote bestellingen, gelieve contact op te nemen met shop@emwinkel.nl

De EM dag in vogelvlucht

U kunt de uitgebreide collectie van Japanse esdoorns -meer dan 1000 soorten- bezichtigen. Dick van der Maat Japanese Maple Nursery is een kwekerij die geen enkel chemisch bestrijdingsmiddel gebruikt. Door de weerbaarheid van de planten te stimuleren met EM en het inzetten van nuttige insecten, hebben schadelijke insecten en plagen geen kans van slagen.
Door deze natuurlijk kweekmethode overleven ook de natuurlijke bestuivers, zoals: honingbijen, wilde bijen, hommels, etc.
Hierdoor ontstaat er een optimale bestuiving en ontstaan er elk jaar nieuwe soorten Japanse esdoorns (DE Collection). Deze collectie wordt door steeds meer kwekerijen in binnen- en buitenland vermeerderd en verder opgekweekt met Effectieve Micro-organismen. Hoe Dick dit doet kunt u vragen tijdens de EM dag aan Dick en aan Agriton, die samen het systeem hebben ontwikkeld.

Dick, Marjan en hun dochters staan u graag te woord om toelichting te geven over het verzorgen van Japanse esdoorns en u rond te leiden in de kwekerij. Natuurlijk deelt Dick graag zijn ruime ervaringen met EM. Op deze dag krijgt u een aantrekkelijke korting op zijn schitterende collectie.

Vele miljarden Effectieve Micro-organismen:
een zee van Effectieve Micro-organismen zullen u met hun vriendelijke glimlachjes stilletjes verwelkomen op deze EM DAG. En als u goed luistert kunt u horen wat zij te vertellen hebben: hun verhaal en ervaringen.

De EM-vereniging
Wij als EM-vereniging zijn aanwezig om onze ervaringen met alle EM-aspecten door te geven en alle vragen te beantwoorden. Maar wij zijn natuurlijk uiterst benieuwd naar uw ervaringen, zodat die gedeeld kunnen worden met de rest van de wereld.

EM Hado bronnen en velden
Afgelopen september kwamen we een artikel van prof. Higa tegen over de EM Hado bron. Deze bijzondere flessen met o.a. EM gebruikte hij in zijn tuin met verbluffende resultaten (betere oogst, betere vruchten, geen pesticiden etc. ). Dezelfde techniek paste hij grootschalig toe in Okinawa, waardoor orkanen leken af te buigen, regen een anti-oxiderende werking kreeg, fijnstof minder werd, een vermindering van electrostress werd gemeten, etc.
We waren direct enthousiast en sindsdien zijn we met de EMwinkel.nl druk aan het experimenteren met verschillende opzetten en producten. Zoals in bovenstaande foto te zien is hebben we een Hado cirkel gemaakt (een buis met ruim 500 ml Hado mixture). Door in de cirkel plaats te nemen kan je direct een stilte en rust ervaren, in je hoofd, in je gevoel én in je lichaam! Een ware stress-reliever. De Hado cirkel en de Hado aureool (een cirkel voor op je hoofd) zijn tijdens de EM Dag te ervaren.
Ook zijn er al Hado bronnen met specifieke ingredienten, waardoor je een sterker veld en een meer specifieke harmonie kan plaatsen, zoals: Elfen Hado, Boom Hado, Stilte Hado, Wellness Hado (voor blessures). Kom naar de EM dag en beleef het 🙂

Agriton en EM Natuurlijk Actief
Agriton, producent van EM in Nederland is ook aanwezig en kan als beste al uw vragen -groot en klein- op elk gebied van EM beantwoorden.
EM Natuurlijk Actief is de EM afdeling van Agriton die zich meer specialiseert in EM voor particulier en kleingebruik. Maar bij elke EM vraag zullen zij u kunnen helpen.

EMwinkel.nl

De EMwinkel.nl is weer aanwezig om u te trakteren op 10% EM-DAG korting.

De EM-producten zijn sinds de vorige EM Dag weer flink uitgebreid met:

  • De EM Hado bron, een bijzonder product waar een rectificerend EM resonantieveld van max. 500m2 neergezet kan worden. Alles wat zich binnen het veld bevindt komt onder de harmoniserende invloed van dit veld, waardoor alles beter presteert…
  • Flairosol, gevuld met Wipe&Clean. Deze spray-flacon spuit een mistachtige nevel en blijft enkele seconden doorsprayen als de spuithendel is losgelaten, wat ervoor zorgt dat de Wipe&Clean over het te behandelen oppervlak of in de ruimte door de spray (onzichtbaar) verspreid kan worden.
  • Grootverpakkingen van 20 liter bag-in-box: Microferm, Wipe&Clean Munt, Wipe&Clean Heilige Basilcum
  • Prominant Gel en Spray, twee EM producten voor paarden. Om huidproblemen, hoefproblemen te verhelpen en te voorkomen (zoals mok, regenschurft…)
  • EM Vijver, een geactiveerde mix van EM micro-organismen te bevordering van de vijver
  • EM magazines, uitgaves 18 en 19, een bijzonder informatief tijdschrift over EM en het gebruik ervan.
  • Weldaad Zeewier+Kruidenextract 1 liter, een natuurlijk planten versterkingsmiddel om de weerstand van je planten te verhogen.
  • Weldaad producten, diverse bijzondere honingen (o.a. lavendel, balsemien, tijm) en sappen (o.a. kweesap) zijn toegevoegd aan ons Weldaad assortiment
  • Rotterzwam Growkit, kweek je eigen oesterzwammen op je eigen koffiedik!
  • Spacemate Mini, een compact EM-X keramiek vorm om de electrosmog tegen te gaan, makkelijk om bij je te dragen.

Maar natuurlijk zijn alle andere producten van de EMwinkel ook beschikbaar op deze EM-dag, zoals: de Tuinbox (een goed begin voor 30m2 tuin!), Microferm, Wipe and Clean, Bokashi-starter, prachtige kant-en-klare (5 sterren) bijen- en insectenhotels voor de dakloze bijen in uw tuin, enzovoorts, enzovoorts.*

*Als u al weet dat u grotere aantallen producten wilt meenemen op deze dag, wilt u dat dan van te voren aan de EMwinkel doorgeven? Dan weet u zeker dat het voor u klaar staat. Ook in het geval dat u grote zakken en grootverpakkingen (25 kg) van een product mee wilt nemen, graag even van te voren doorgeven. Deze zullen we namelijk niet in grote voorraden meenemen.

Natuurlijk, de EM-liefhebber
Dat bent u, en dat zijn wij en iedereen die deze prachtige dag op bezoek komt.

Geurende 100% bijenwasvormen
Een puur, eerlijk en lokaal streekproduct is het nieuwste product van de De Moeder’s Geuren: Geurende Bijenwasvormen. Dit zijn originele vormen van 100% pure bijenwas van Nederlandse imkers (die biologische honing maken), aangevuld met een prachtige essentiële olie of een heerlijk parfum die met de hand gegoten worden.
Een deel van de opbrengst gaat naar een bijenproject van de Stichting de Moeder’s Geuren: de herintroductie van de oorspronkelijk inheemse zwarte bij in Nederland. De eerste 16 zwarte bijenkoningen zijn al gefinancierd en geplaatst!

Spirituele Cosmetica en Harmonie- en Voel-gels
En, zoals u gewend bent, kunt u zich uiterlijk laten verwennen met De Moeder’s Spirituele Cosmetica, waarvan sommige producten zijn verrijkt met EM-X poeder en EM-X zout. En uw innerlijk laten verwennen met De Moeder’s Harmonie- en Voel-gels, die dit jaar zijn uitgebreid met 4 nieuwe Harmonie- en Voel-gels: Adoratie, Innerlijke Stilte, Innerlijke Kracht en Innerlijk Vuur! Net als de Effectieve Micro-organismen zijn ook dit 100% positieve producten, zonder enige negatieve bijwerking.

Echte boerenkaas uit de streek
Voor een lekker, stoer stuk echte boerenkaas en diverse kruiden-kazen is Kaasboerderij Sol uit Hazerswoude ook weer aanwezig.

Whole Lotta Plants
De webshop van gespecialiseerde kwekerijen van o.a. Acer, Camellia, Clematis, Cornus, Magnolia en coniferen.

EM Facebook groep
Geen gelegenheid om te komen, maar wel ervaringen willen delen? De Effectieve Micro-organismen Facebook groep is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 2002 leden! Een ideale plaats om je ervaringen te delen, maar ook met alle EM vragen kan je hier terecht, je krijgt altijd antwoord!
Lid worden kan via: https://www.facebook.com/groups/effectievem/

Contact
Sattwa Valk: 06-20110511 of 036-5348610
email: info@emvereniging.nl

Adres
Japanese Maple Nursery
Laag Boskoop 92
2771 GZ Boskoop
TEL: +31 (0) 172-218337
MOB: + 31 (0) 6-4457 8143
FAX: +31 (0) 172-755005

Routebeschrijving
zie http://www.dvandermaat.com/boskoop.htm

Graag tot ziens op de Open Dag!
zaterdag 12 mei in Boskoop!

EM Vereniging Nederland
www.emvereniging.nl
info@emvereniging.nl
contact:
Sattwa Valk
tel. 036-5348610
mobiel: 06-20.11.05.11

Geef een reactie