Uitnodiging – NaZomerse EM Bessenpluk in Wilhelminaoord – 27 augustus 2016 Leave a comment

uitnodiging
voor het nazomer
EM bessenpluk festijn
bij Weldaadbessen in Wilhelminaoord
zaterdag 27 augustus – van 10:00 tot 17:00

1f2a92a8-26b7-439d-8ab6-b735321652fd

Er zijn weer veel besjes en vruchtjes geplukt op onze gezamenlijke bessenplukdag van 16 juli 2016
De Bessenpluk in de ontspannen omgeving van het Weldaadbessen terrein was geslaagd, druk bezocht, zeer ontspannen en geen regen. Bij de ingang, waar de Weldaadbessenkraam en de EMwinkel zich bevonden, was er van ‘s ochtends tot ‘s middags een gezellige drukte: mensen kochten hun EM voorraad in, lieten hun net-geplukte vruchten wegen, stelden vragen, lieten zich informeren, deelden hun ervaringen en tips met EM. Ineke en Laura (vrouw en dochter Weldaadbessen) hadden in de middag heerlijke zelfgemaakte rawfood-hapjes klaarstaan voor alle aanwezigen (gemaakt van eigen oogst :-). Dat was naast de rauwe vruchtjes tijdens het plukken een heerlijke afwisseling. Wat ons opviel was dat de vruchten dit jaar nog steviger en robuuster zijn dan voorgaande jaren. Ze hadden een sterke schil en waren allemaal rijker en voller van smaak. Thuis was er minder werk aan, omdat alle vruchtje dezelfde kwaliteit hadden, dus was er weinig sorteerwerk nodig!
Graag willen wij en de EM micro-organismen iedereen in miljoenvoud bedanken die deze dag zo blij, ontspannen en gezellig hebben gemaakt!

dit jaar: mooie rode bessen, een drukte in de plukpaden en een grote oogst (nu al overheerlijke jam)

82bd2108-e4bc-4e39-b9a7-f18befd0b762
Bessenpluk 27 augustus
Heb je vorige keer gemist? Is de vruchten-voorraad alweer geslonken? Je voorraad voor de vriezer aanvullen, of wil je gewoon weer op avontuur in de fruitwouden van Weldaadbessen? Volgens Auke Vonk, de kweker, is het beste plukmoment zaterdag 27 augustus. Dan is er weer de gelegenheid om gezamenlijk het vruchtenterrein in Wilhelminaoord te bezoeken, te jagen op vruchtjes en te genieten van de korting die dag.

In dit ware EM-vruchtenparadijs zijn de emmertjes deze dag te vullen met:

  • blauwe bessen
  • frambozen
  • en bramen

Zoals altijd krijgt iedereen die deze dag namens de EM-Vereniging komt korting. Voor de blauwe bessen en de frambozen betaal je slechts € 5 per kilo, voor alle andere vruchtjes betaal je slechts € 4 per kilo!

Ter informatie voor de EM Bessenpluk-leek: Weldaadbessen is een volledige biologische vruchtgaard van 3 hectares groot -een prachtig frisgroen gebied met diverse vrucht-nuances- dat bewoond wordt door onze vrienden: miljarden Effectieve Micro-organismen, duizenden bijen en een scala aan nuttige insecten en beestjes.

36593665-074d-4caa-9c71-65f97f935de6

Wat is er allemaal te doen deze dag?

1. Weldaad Bessen-pluktuin, Wilheminaoord:
Op het Bessen terrein gaan we weer lekker de natuur in. De therapeutische rust die het plukken geeft is een mooie bijkomstigheid en ideaal voor de drukke (stads)mens. Beladen met bakjes, emmertjes, krukjes, zonnebrillen of kleppen, een gezonde eetlust en inspiratie voor toekomstige vruchtentaartjes en sauzen kan er de hele dag geplukt worden en dit allemaal onder het genot van het nazomerweer, de bijtjes en insectjes, even een vruchtje proeven …. mmm nohm nohm…..nog een vruchtje.
Met de speciale EM-Vereniging korting betaal je voor de blauwe bessen en de frambozen slechts € 5 per kilo, voor alle andere vruchtjes betaal je slechts € 4 per kilo!
Voor iedereen die zelf geen bakjes heeft zijn er bij Weldaadbessen ook bakjes beschikbaar waar 500 gram bessen in gaat. Ze zijn geschikt voor de vriezer dus dat maakt het wel heel gemakkelijk om een mooi voorraadje in te slaan.
Een goede inspirerende tip! Als u een flink voorraadje plukt en in porties invriest, kunt u nog tot ver in de winter van de bessen genieten. Of u maakt er de meest pure jams, taarten, toetjes en sauzen van. Leukere cadeautjes zijn er niet . En, er zijn ook mensen die de bessen in EM-brouwsels doen .
De EM-vereniging zal die dag van 10 – 17 uur bij de Weldaadbessentuin aanwezig zijn.
De EMwinkel.nl staat er natuurlijk ook weer met alle EM-producten, die de gebruikelijke 10% EM-dag korting geeft op alle EM-producten! De EMwinkel.nl vraagt aan iedereen die zijn/haar bestelling al weet, deze van te voren door te geven aan shop@emwinkel.nl. Dit om er zeker van te zijn dat u alle producten die u wilt meenemen daadwerkelijk kunt meenemen ook op voorraad zijn.
Op de site van Weldaadbessen.nl kunt u bij de pagina ‘Informatie’ al veel lezen over hoe er wordt omgegaan met de natuur, de rol van de bijen, insecten en bomen.
Het blijkt ook dat de bezoekers het heel fijn vinden om de EM-ervaringen met andere gebruikers uit te wisselen.
Voor de bewuste bio tuinder heeft Auke als primeur een zeewier-kruidenmengsel te koop. Dit is een natuurlijk midel om planten te versterken. Het geeft planten extra weerstand tegen bovengrondse schimmels en verkleint o.a. de infectiedruk van echte meeldauw, schurft, roest en bladvlekken. Het bevat 10 soorten kruiden, zeewier-extract en heeft een aangename geur. Bovendien gaat het blad er van glanzen.
www.weldaadbessen.nl

6394ad20-ec82-4798-a393-cef9afdc9d01

2. Lezing bijenhouden
Speciaal voor de EM-liefhebbers heeft Auke Vonk, onze EM bio-fruitkweker en EM bio-imker van Weldaad Bessen, een collega imker gevraagd om in de middag (16:00) een lezing te houden over het houden van bijen (zoals het vangen van zwermen, het herkennen van de koningin, en hoe het kan dat elke honing een andere smaak heeft). De lezing wordt gegeven door Rob van Hernen bijenleraar en verzorger van 325 bijenkorven!

Auke kan u veel vertellen over het gebruik van EM met bijen. Ook zal hij u met enthousiasme informeren over zijn zwarte bij project; hij is namelijk bezig deze oorspronkelijke inheemse bij terug te brengen in Nederland. De zwarte bijen zijn al te bewonderen op deze dag. Met de opbrengst van verkoop van Auke’s bijenwas producten, steunt Stichting De Moeder’s Geuren dit initiatief door de aankoop van zwarte bijenkoninginnen te vergoeden.
Leuk om te weten is dat Auke onlangs vier nieuwe zwarte bijenkoninginnen heeft ontvangen en ingevoerd bij de bijenvolken; en er komen er nog meer! Ook de bijenkoninginnen zullen te bewonderen zijn op deze dag. Weet u dat deze koninginnen per post gekomen zijn? Bijen koninginnen kunnen d.m.v. een speciale bijenpost 7 dagen overleven in hun pakketje!
www.bijenhouders.nl

4e0854c0-b651-451f-9115-1d5000971b69
3. Bijenwas Geuren, Spirituele Cosmetica en Harmonie- en Voel-gels
De Moeder’s Geuren zijn er met hun succesvolle toepasselijke en innovatieve product Bijenwas geuren. Dit zijn wasvormen van echte, pure bijenwas van Nederlandse imkers (die de biologische honing maken), aangevuld met een prachtige essentiële olie of een heerlijk parfum die met de hand gegoten worden. Een deel van de opbrengst gaat naar het bijenproject van Auke: het terugbrengen van de oorspronkelijk inheemse zwarte bij in Nederland. Tijdens deze plukdag geeft Auke 10% korting op deze bijenwas-producten!
En u kunt zich uiterlijk laten verwennen met De Moeder’s Spirituele Cosmetica, waarvan sommige producten zijn verrijkt met EM-X poeder en EM-X zout. Uw innerlijk kunt u laten verwennen met de Moeder’s Harmonie-en Voel-gels, die dit jaar zijn uitgebreid met 2 nieuwe soorten, die mooi aansluiten bij de huidige tijdsgeest: Eenheid en Zekerheid. Net als de Effectieve Micro-organismen zijn de voel-gels 100% positieve producten, zonder enige negatieve bijwerking.

7ea40030-1293-4cca-b121-e8c9f4fb33d9

4. Bamboe tuin Mei Chu:
Direct achter de Weldaad bessentuin ligt de weelderige bamboetuin Mei Chu. Zeker een bezoek waard met prachtig ruisende groepen bamboe soorten, en grote collectie Viburnum soorten (waaronder de Gelderse Roos) gecombineerd met graspaden, vijvers, brugjes, bamboe tuinhuizen etc. Teveel om op te noemen en een erg inspirerende tuin. Een bezoek aan de tuin kost € 5,=.
www.meichu.nl

5. Landgoed de Eese
Wilt u voor het plukken even de benen strekken of mocht er na het gepluk nog energie zijn, dan kunt u een mooie zomerwandeling maken over het landgoed de Eese, dat een aantal kilometer van Weldaadbessen begint. Dit is een 800 hectare natuurgebied bestaande uit landbouwgronden, bos en prachtige natuurterreinen (150 ha. is ingezaaid met kruidenrijke akkermengels). Ook kunt u versteld staan van de vele monumentale gebouwen die dit landgoed rijk is.
http://www.oostfriesland.info/nl/nieuws/fietsen/1455-cultuurhistorische-buitenplaats-de-eese

U kunt u er 27 augustus niet bij zijn?
Als het u echt niet lukt om er zaterdag de 27e bij te zijn, dan kunt u alle andere dagen van de zomer op eigen gelegenheid gaan bessen plukken. Kijk even op de Weldaadbessen.nl website voor openingstijden en wanneer, welke vruchtjes geplukt kunnen worden. Als u samen met ons wilt plukken dan zijn we er volgend jaar weer!
U kunt eenvoudig op de hoogte blijven van alle Effectieve Micro-organismen ontwikkelingen en ervaringen via de Effectieve Micro-organismen Facebook groep:
https://www.facebook.com/groups/effectievem/
of via de nieuwsbrief van EM-Vereniging Nederland:
www.emvereniging.nl

ROUTEBESCHRIJVING:
http://www.emvereniging.nl/routebeschrijving/

Adressen:
Weldaad Bessentuin
Koningin Wilhelminalaan 6a
Wilhelminaoord

Bamboe en siertuin Mei Chu
van Naamen van Eemneslaan 5
Wilhelminaoord

Tips om mee te nemen:

  • afsluitbare bakjes, emmertjes voor de bessen, evt. opvouwkrukje
  • lunchpakket, drinken
  • regenkleding en laarzen, mocht het niet zo zomers zijn
  • zonnebrand, een zonnebril en een petje bij een prachtige zomerdag
  • schrijfschriftje + pen voor het verzamelen van alle informatie
  • smartphone, tablet of camera voor de nodige momentopnames

Graag tot ziens op
deze Zomer EM Plukdag!
EM Vereniging Nederland
www.emvereniging.nl
info@emvereniging.nl
contact:
Sattwa Valk
tel. 036-5348610
mobiel: 06-20.11.05.11

975b20f9-019f-470d-aaf2-b1ebee09a071

Geef een reactie