Uitnodiging voor het NaZomer EM bessenpluk festijn Leave a comment

bij Weldaadbessen in Wilhelminaoord
zaterdag 22 augustus – van 10:00 tot 17:00

WIJ STAAN ER OOK WEER MET 10% EM DAG KORTING!

cbff523b-d579-4dc3-920d-0ef68615f120

Een geslaagde Bessenpluk dag op 18 juli
De Bessenpluk in de idyllische omgeving van het Weldaadbessen terrein van 18 juli was bijzonder geslaagd, druk bezocht, zonnig zomers en zeer ontspannen. Bij de ingang, waar de Weldaadbessenkraam en de EMwinkel zich bevonden, was er van ‘s ochtends tot ‘s middags een gezellige drukte: mensen kochten hun EM voorraad in, lieten hun net-geplukte vruchten wegen, stelden vragen, lieten zich informeren, deelden hun ervaringen en tips met EM en iedereen ontving een gratis fles EM Natuurlijk Fris en een 10 ml goudstaafje EM-X Gold. Sattwa Valk, voorzitter van de EM Vereniging is zelfs niet aan de Bessenpluk toe gekomen, omdat hij voortdurend mensen van informatie aan het voorzien was! Auke Vonk vertelde: “Op een gegeven moment heb ik wel 39 plukkers in het blauwe bessen vak gezien, over het gehele terrein moeten er wel tegen de 60 mensen tegelijkertijd aan het plukken zijn geweest. De auto’s aan de weg stonden tot twee huizen verderop!” Kortom, een succes op EM gebied!
Graag willen wij en de EM micro-organismen iedereen in miljoenvoud bedanken die deze dag zo blij, ontspannen en gezellig hebben gemaakt!

Terwijl er 39 plukkers in het ene vak stonden, stond zij in het andere vak…nohm..

59eae004-b3ef-440b-87ba-208ca1bee428
Bessenpluk 22 augustus
Heb je vorige keer gemist of wil je gewoon weer op avontuur in de fruitwouden van Weldaadbessen? Geen enkel probleem! De nazomerse EM Bessenpluk van zaterdag 22 augustus is weer een mooie gelegenheid om te komen!
Sattwa Valk zal in ieder geval zorgen dat hij ditmaal zijn nodige voorraad bessen plukt ;).
Voor de EM Bessenpluk-leek: Weldaadbessen is een volledige biologische vruchtgaard van twee hectares groot -een prachtig frisgroen gebied met diverse vrucht-nuances- dat bewoond wordt door onze vrienden: miljarden Effectieve Micro-organismen, duizenden bijen en een scala aan nuttige insecten en beestjes. Auke (eigenaar en imker) vertelde dat er momenteel een ree met zijn jongen vertoeft in de Weldaadgaarde. Dus wellicht vangt u deze dag een glimp op van deze familie met hun zachte vachtje en stipjes.
In dit ware EM-vruchtenparadijs zijn de emmertjes deze dag te vullen met:
blauwe, rode en witte bessen
aardbeien (ze zijn nu nog groen)
en bramen
Zoals altijd krijgt iedereen die deze dag namens de EM-Vereniging komt korting en betaal je slechts € 4 per kilo vruchtjes!

Gratis kruiden en gratis EM-X!
Weldaadbessen heeft een beperkt aantal kruidenplanten (zoals: salie, basilicum en een paar muntsoorten) die deze dag gratis worden meegegeven aan EM-fans, wees er dus snel bij!
Ook krijgt iedereen die deze dag bezoekt nogmaals een gratis 10 ml goudstaafje EM-X Gold!

Wat is er allemaal te doen deze dag?

36593665-074d-4caa-9c71-65f97f935de6

1. Weldaad Bessen-pluktuin, Wilheminaoord:
Op het Bessen terrein gaan we weer lekker de natuur in. De therapeutische rust die het plukken geeft is een mooie bijkomstigheid en ideaal voor de drukke (stads)mens. Beladen met bakjes, emmertjes, krukjes, zonnebrillen of kleppen, een gezonde eetlust en inspiratie voor toekomstige vruchtentaartjes en sauzen kan er de hele dag geplukt worden en dit allemaal onder het genot van het zomerweer, de bijtjes en insectjes, even een vruchtje proeven …. mmm nohm nohm…..nog een vruchtje.
Zoals altijd krijgt iedereen die deze dag namens de EM-Vereniging komt korting en betaal je slechts € 4 per kilo vruchtjes!
Een goede inspirerende tip! U kunt een flink voorraadje plukken en invriezen, zo kunt u tot ver in de winter nog van de bessen genieten. Of u maakt er de meest pure jams, taarten, toetjes en sauzen van. Leukere cadeautjes zijn er niet . En, er zijn ook mensen die de bessen in EM-brouwsels doen .
De EM-vereniging zal die dag van 10 – 17 uur bij de Weldaadbessentuin aanwezig zijn.
De EMwinkel.nl staat er natuurlijk ook weer met alle EM-producten, die de gebruikelijke 10% EM-dag korting geeft op alle EM-producten! Heeft u uw EM-bestelling al klaar, of wilt u grote zakken van bepaalde producten, geef dat dan graag van te voren aan ons door.
Op de site van Weldaadbessen.nl kunt u bij de pagina ‘Informatie’ al veel lezen over hoe er wordt omgegaan met de natuur, de rol van de bijen, insecten en bomen.
Het blijkt ook dat de bezoekers het heel fijn vinden om de EM-ervaringen met andere gebruikers uit te wisselen.
www.weldaadbessen.nl

6394ad20-ec82-4798-a393-cef9afdc9d01

2. De eerste zwarte bijen zijn te zien!
Tijdens deze Bessenpluk kunt u de eerste kinderen van de zwarte bij zien! (Auke is deze oorspronkelijke inheemse bij aan het terugbrengen in Nederland, deze bijensoort kwam hiervoor alleen nog op Texel voor).
U kunt zich door Auke laten informeren op het gehele gebied van de bij, hij is een ware EM Bio imker, met een schat aan kennis. Vraag maar raak, hij vertelt!
Met de opbrengst van verkoop van Auke’s bijenwas producten, steunt Stichting De Moeder’s Geuren dit initiatief.

4e0854c0-b651-451f-9115-1d5000971b69
3. Bijenwas Geuren, Spirituele Cosmetica en Harmonie- en Voel-gels
De Moeder’s Geuren zijn er met hun nieuwe toepasselijke en innovatieve product Bijenwas geuren. Dit zijn wasvormen van echte, pure bijenwas van Nederlandse imkers (die de biologische honing maken), aangevuld met een prachtige essentiële olie of een heerlijk parfum die met de hand gegoten worden. Een deel van de opbrengst gaat naar het bijenproject van Auke: het terugbrengen van de oorspronkelijk inheemse zwarte bij in Nederland.
En u kunt zich uiterlijk laten verwennen met De Moeder’s Spirituele Cosmetica, waarvan sommige producten zijn verrijkt met EM-X poeder en EM-X zout. Uw innerlijk kunt u laten verwennen met de Moeder’s Harmonie-en Voel-gels, die dit jaar zijn uitgebreid met maar liefst 8 nieuwe soorten! Waaronder: Eenheid van Tijd en Ontvangst, Integriteit, Identiteit en Ontdek Innerlijke Vrijheid! Net als de Effectieve Micro-organismen zijn ook dit 100% positieve producten, zonder enige negatieve bijwerking.

7ea40030-1293-4cca-b121-e8c9f4fb33d9

4. Bamboe tuin Mei Chu:
Direct achter de Weldaad bessentuin ligt de weelderige bamboetuin Mei Chu. Zeker een bezoek waard met prachtig ruisende groepen bamboe soorten, en grote collectie Viburnum soorten (waaronder de Gelderse Roos) gecombineerd met graspaden, vijvers, brugjes, bamboe tuinhuizen etc. Teveel om op te noemen en een erg inspirerende tuin.
www.meichu.nl

5. Landgoed de Eese
Mocht er na het gepluk nog energie zijn, dan kunt u een mooie zomerwandeling maken over het landgoed de Eese, dat een aantal kilometer van Weldaadbessen begint. Dit is een 800 hectare natuurgebied bestaande uit landbouwgronden, bos en prachtige natuurterreinen (150 ha. is ingezaaid met kruidenrijke akkermengels), ook kunt u versteld staan van de vele monumentale gebouwen die dit landgoed rijk is.
http://www.oostfriesland.info/nl/nieuws/fietsen/1455-cultuurhistorische-buitenplaats-de-eese

U kunt u er 22 augustus niet bij zijn?
Als het u echt niet lukt om er zaterdag de 22e bij te zijn, dan kunt u alle andere dagen van de zomer op eigen gelegenheid gaan bessen plukken. Kijk even op de Weldaadbessen.nl website voor openingstijden en wanneer, welke vruchtjes geplukt kunnen worden. Als u samen met ons wilt plukken dan zijn we er volgend jaar weer!
U kunt eenvoudig op de hoogte blijven van alle Effectieve Micro-organismen ontwikkelingen en ervaringen via de Effectieve Micro-organismen Facebook groep:
https://www.facebook.com/groups/effectievem/
of via de nieuwsbrief van EM-Vereniging Nederland:
www.emvereniging.nl

ROUTEBESCHRIJVING:
http://www.emvereniging.nl/routebeschrijving/

Adressen:
Weldaad Bessentuin
Koningin Wilhelminalaan 6a
Wilhelminaoord

Bamboe en siertuin Mei Chu
van Naamen van Eemneslaan 5
Wilhelminaoord

Tips om mee te nemen:

  • afsluitbare bakjes, emmertjes voor de bessen, evt. opvouwkrukje
  • lunchpakket, drinken
  • regenkleding en laarzen, mocht het niet zo zomers zijn
  • zonnebrand, een zonnebril en een petje bij een prachtige zomerdag
  • schrijfschriftje + pen voor het verzamelen van alle informatie
  • smartphone, tablet of camera voor de nodige momentopnames

Graag tot ziens op
deze Zomer EM Plukdag!
EM Vereniging Nederland
www.emvereniging.nl
info@emvereniging.nl
contact:
Sattwa Valk
Henriette Spetter
tel. 036-5348610
mobiel: 06-20.11.05.11

Geef een reactie