Vooraankondiging Bokashi Dag ? 29 september ? Achterveld Leave a comment

De interesse voor de eerste twee Bokashi Dagen was groot. Daarom organiseert Agriton weer een Bokashi Dag op donderdag 29 september in Achterveld.

Deze dag is bedoeld voor gemeenten, waterschappen, agrariërs en andere organisaties en bedrijven die te maken hebben met grote hoeveelheden biomassa.

Geďnteresseerden kunnen een bokashihoop bezoeken en ontvangen onder meer informatie over het fermentatieproces, effect op de bodem en wetgeving. Bekijk hier een printbare versie vooraankondiging.pdf

Bokashi Dag | 29 september Achterveld, Utrecht

 Bokashi-bladresten_gemeente-Hengelo_01-1024x768Op donderdag 29 september organiseert EM Agriton haar 3de Bokashi Dag. Tijdens deze informatieve middag leert u organische restmaterialen te fermenteren, om zodoende hoogwaardige bodembemesting over te houden. De ideale wijze om bermmaaisel, slootveegsel, snoeiresten en soortgelijke materialen te verwerken. Deze middag is bedoeld voor organisaties en bedrijven die veel organisch materiaal verwerken.

Bokashi is een Japans woord en betekent ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Dit fermentatieproces wordt reeds door verschillende gemeenten, waterschappen en agrariërs toegepast. Fermenteren is eenvoudig en is met de geringe CO2 uitstoot een duurzame en milieuvriendelijke toepassing! Kijk hier een film over het maken van Bokashi. Bekijk hier de uitgebreide brochure.

Voorlopig Programma:

  • Bezoek aan een Bokashihoop
  • Onderzoek: Fermenteren versus Composteren
  • Verschillen bekijken in het veld
  • Effect op aaltjes en ziektedruk in de bodem
  • Groenstromen in de stad; bladbokashi – Auke Doornbosch (gemeente Hengelo)
  • Bokashi en de wet; juridische achtergronden – Lonneke Schilte (Waterschap de Dommel)
  • Verwaarden van Bokashi
  • Netwerkborrel

Datum: Donderdag 29 september 2016

Locatie: Achterveld (Ut.)

Tijd: 13.00 uur tot ca. 16.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur)

Voor een goede organisatie ontvangen wij graag een aanmelding.
U kunt zich aanmelden via info@agriton.nl (ovv Bokashidag Noord).

We stellen het op prijs als u deze aankondiging deelt binnen uw organisatie, netwerk en met andere geďnteresseerden. Wij hopen u op 29 september te mogen begroeten!

BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/vooraankondiging-bokashi-dag-%E2%94%82-29-september-%E2%94%82-achterveld/

Geef een reactie