Onze zeeschelpenkalk droeg voorheen de naam Ostrea. Dat is sinds kort veranderd in Ęgir Zeeschelpenkalk. Aegir is de Germaanse/Noorse God van de Zee. Toepasselijke naam vinden we zelf.
Wat doet zeeschelpenkalk in de bodem?
Een goede pH van de bodem is zeer belangrijk voor een goede plantengroei. Als de pH van de bodem laag (zuur) is dan worden verschillende voedingsstoffen gebonden in de bodem en kan de plant deze niet meer opnemen. Door de pH te optimaliseren met Ęgir Zeeschelpenkalk kun je verzuring tegengaan.
Geen meel maar granulaat
Ęgir Zeeschelpenkalk is een 100% natuurlijke kalkbron. Schelpen van verschillende schelpenbanken in de Noordzee worden gebaggerd, gereinigd, verhit en vermalen tot een granulaat (stukjes). Door deze granulaatvorm lost het langzaam op in de bodem. Hierdoor stijgt de pH langzaam en kunnen pH schommelingen vermeden worden. Zo wordt de groei van het bodemleven gestimuleerd wat zorgt voor optimale omstandigheden voor plantengroei. Een te snelle pH stijging kan het bodemleven beschadigen.
Rijk aan sporenelementen
Zeeschelpen zijn hoofdzakelijk opgebouwd uit Calciumcarbonaat (CaCO3) (96.1%) en zit boordevol essentiėle sporenelementen. Die zijn van groot belang voor de vitaliteit van de bodem. Maar ze bevatten ook een brede waaier aan mineralen en spoorelementen die de bodemvruchtbaarheid ten goede komt. De pH-waarde van de bodem bepaalt of deze goed worden opgenomen. Willen we de opneembaarheid van deze nutriėnten werken, dan moet de zuurtegraad binnen bepaalde lijnen blijven. De pH streefzone voor verschillende gronden:
Voordelen
Langzamere pH verhoging voor behoud van bodemleven
Verbeteren balans van sporenelementen in bodem
Verbeteren structuur en kruimeligheid in bodem
Trager vrijkomen voor 3 jaar lange stabiele pH
Zeer effectief en zuinig in gebruik
Verdeel het over de bodem en werkt het lichtjes in met een hark bijvoorbeeld. Ęgir Zeeschelpenkalk is per 3 of 25 kg verkrijgbaar.
1 kg / 10m² / jaar
3 kg / 30m² / jaar
10 kg / 100m² / per jaar
BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/nieuwe-naam-aegir-zeeschelpenkalk-belang-van-bekalken/