Nieuwe naam: Ægir zeeschelpenkalk & belang van bekalken Leave a comment

Onze zeeschelpenkalk droeg voorheen de naam Ostrea. Dat is sinds kort veranderd in Ægir Zeeschelpenkalk. Aegir is de Germaanse/Noorse God van de Zee. Toepasselijke naam vinden we zelf.

Wat doet zeeschelpenkalk in de bodem?

Een goede pH van de bodem is zeer belangrijk voor een goede plantengroei. Als de pH van de bodem laag (zuur) is dan worden verschillende voedingsstoffen gebonden in de bodem en kan de plant deze niet meer opnemen. Door de pH te optimaliseren met Ægir Zeeschelpenkalk kun je verzuring tegengaan.

Geen meel maar granulaat

Ægir Zeeschelpenkalk is een 100% natuurlijke kalkbron. Schelpen van verschillende schelpenbanken in de Noordzee worden gebaggerd, gereinigd, verhit en vermalen tot een granulaat (stukjes). Door deze granulaatvorm lost het langzaam op in de bodem. Hierdoor stijgt de pH langzaam en kunnen pH schommelingen vermeden worden. Zo wordt de groei van het bodemleven gestimuleerd wat zorgt voor optimale omstandigheden voor plantengroei. Een te snelle pH stijging kan het bodemleven beschadigen.

Rijk aan sporenelementen

Zeeschelpen zijn hoofdzakelijk opgebouwd uit Calciumcarbonaat (CaCO3) (96.1%) en zit boordevol essentiële sporenelementen. Die zijn van groot belang voor de vitaliteit van de bodem. Maar ze bevatten ook een brede waaier aan mineralen en spoorelementen die de bodemvruchtbaarheid ten goede komt. De pH-waarde van de bodem bepaalt of deze goed worden opgenomen. Willen we de opneembaarheid van deze nutriënten werken, dan moet de zuurtegraad binnen bepaalde lijnen blijven. De pH streefzone voor verschillende gronden:

Voordelen

– Langzamere pH verhoging voor behoud van bodemleven

– Verbeteren balans van sporenelementen in bodem

– Verbeteren structuur en kruimeligheid in bodem

– Trager vrijkomen voor 3 jaar lange stabiele pH

– Zeer effectief en zuinig in gebruik

Verdeel het over de bodem en werkt het lichtjes in met een hark bijvoorbeeld. Ægir Zeeschelpenkalk is per 3 of 25 kg verkrijgbaar.

1 kg / 10m² / jaar

3 kg / 30m² / jaar

10 kg / 100m² / per jaar

BRON: https://www.emnatuurlijkactief.nl/nieuwe-naam-aegir-zeeschelpenkalk-belang-van-bekalken/

Geef een reactie